Companii

Turismul, un magnet pentru investitori: primele două luni din an numără deja 277 de şantiere pentru unităţi de cazare, un sfert dintre acestea sunt investiţii de peste 4 milioane de lei

Turismul, un magnet pentru investitori: primele două...

Autor: Miruna Diaconu

21.02.2022, 18:15 260

Judeţul Constanţa numără cele mai multe şantiere ale unităţilor de cazare, mai exact 46, fiind urmat de judeţul Bihor, cu un număr de 24 de şantiere.

Anul 2022 a început cu un semnal bun pentru sectorul hotelier, astfel că până la data de 14 februarie erau în derulare 277 de şantiere ale unităţilor de cazare, conform datelor IBC Focus, care operează o bază de date despre piaţa construcţiilor din România.

Şantierele monitorizate la începutul acestui an nu au fost începute toate în 2022, o parte dintre acestea fiind continuări ale lucrărilor din anii anteriori. Un sfert dintre şantierele monitorizate reprezintă investiţii de peste 4 milioane lei, iar restul sunt investiţii între 1 şi 4 milioane lei (115 şantiere) şi sub 1 milion lei (96 de investiţii). Când vine vorba de distribuţia pe judeţe, cele mai multe şantiere ale unităţilor de cazare se află în judeţul Constanţa, care numără 46 de astfel de investiţii, iar pe al doilea loc se poziţionează judeţul Bihor, cu 24 de şantiere. Bucureştiul, care reprezintă o piaţă foarte efervescentă în sectorul turismului, numără doar şapte şantiere, iar multe dintre acestea sunt hoteluri mari, care vor purta numele unui lanţ hotelier internaţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO