Companii

Turiştii străini nu vin în România. În trei luni din 2020 au lăsat în turismul local cât într-o săptămână din 2019. „A crescut numărul cazurilor de COVID-19, suntem o ţară roşie, iar turiştii străini au o reticenţă“

Analiză

Categoria turismului de business este şi ea extrem de afectată în acest an, gradul de ocupare al hotelurilor de 4-5 stele din marile oraşe fiind de 15-30%.

Categoria turismului de business este şi ea extrem de afectată în acest an, gradul de ocupare al hotelurilor de 4-5 stele din marile oraşe fiind de 15-30%.

Autor: Miruna Diaconu

19.08.2020, 19:00 606

Nota de plată totală pe care au lăsat-o turiştii străini în România în trimestrul al doilea este de numai 83 mil. euro, în scădere cu 88% faţă de cei peste 700 mil. euro cheltuiţi în aceeaşi perioadă din 2019. „Numărul turiştilor străini este zero“, spune o agenţie de turism.

Pandemia şi-a lăsat amprenta semnificativ asupra hotelurilor destinate turismului de business în această perioadă, astfel că multe dintre acestea primeau într-o proporţie destul de mare turişti străini înainte de izbucnirea crizei pan­de­mice. Turiştii străini nu au mai ales vara aceasta România ca des­tinaţie de vacanţă, în contextul în care numărul de cazuri din România a crescut considerabil, iar străinii aleg să nu vină din motive de siguranţă.

„Lucrurile nu au început să îşi revină, aş putea să spun că august este lună de vacanţă şi se vede amorţeala un pic mai mult decât în iulie, asta s-ar putea să fie şi din cauza faptului că a crescut numărul cazu­rilor din România şi noi suntem o ţară roşie, iar turiştii străini au o reticenţă. Sperăm ca din luna septembrie, când teoretic se termină şi pe­rioada concediilor, să înceapă un pic să îşi revină incomingul“, spune pentru ZF Cristina Huzum, deputy general manager la hotelul de cinci stele Sheraton din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO