Companii

Un actionar minoritar al producatorului Borsec vrea 4 mil. euro pentru 1,84% din actiunile Romaqua

11.12.2007, 20:25 772

Florin Nica, actionar minoritar si fost angajat al grupului Romaqua, vrea sa-si vanda pachetul de 1,84% din actiunile companiei Romaqua Holdings pentru aproape 4 mil. euro. Actiunile vor fi oferite mai intai societatii Romaqua Holdings, urmand sa fie instrainate doar daca niciun actionar al societatii nu le va cumpara.
Daca vanzarea se va realiza la pretul cerut de Nica, de 111 euro pe actiune, Romaqua Holdings ar putea fi evaluata la 217 mil. euro. "S-a ajuns la acest pret printr-o evaluare pe baza datelor din contabilitatea companiei realizata de o firma de specialitate. Valoarea companiei este de 150 mil. euro, daca excludem creditele", a precizat Florin Nica.
Presedintele grupului Romaqua si principalul actionar al Romaqua Holdings, Octavian Cretu, a declarat pentru ZF ca suma ceruta de Nica nu reprezinta valoarea reala a pachetului de actiuni si ca detinerea acestuia este subiectul unui proces in curs. De cealalta parte, Nica a declarat ca el este in prezent detinatorul legitim al pachetului de 1,84% din actiunile Romaqua Holdings si ca procesul a fost finalizat.
Totodata, Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) intentioneaza sa vanda un pachet de 0,363% din actiunile Romaqua Group prin licitatie cu strigare, pentru aproape 800.000 de lei, potrivit Mediafax. Pe baza pretului de pornire, compania Romaqua Group ar putea fi evaluata la peste 62 mil. euro.
Conform datelor de la Registrul Comertului, Romaqua Holdings detine 96,84% din Romaqua Group.
Cele mai mari pachete de actiuni la Romaqua Holdings sunt detinute de Octavian Cretu (43,35%), Nicolae Palfi (21,7%), Mihai Dan Ispas (18,69%) si Stefan Botez (11,58%), potrivit datelor de la Registrul Comertului. Restul de 4,67% se imparte intre mai multi actionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO