Companii

Un antreprenor de 34 de ani a închiriat Casa Petraşcu de la Piaţa Romană pentru a face o librărie

Un antreprenor de 34 de ani a închiriat Casa Petraşcu de la Piaţa Romană pentru a face o librărie

Autor: Cristi Moga

11.10.2011, 12:38 1795

Omul de afaceri Cornel Nicolae Moisoiu, director de dezvoltare şi acţionar majoritar al firmei One Distribution Company, a închiriat Casa Petraşcu din centrul Bucureştiului, situată în Piaţa Romană, numărul 5, pentru a amenaja o librărie sub brandul Librarium, a anunţat firma de consultanţă CB Richard Ellis, intermediarul tranzacţiei.

Casa Gheorghe Petraşcu are o vechime de 100 de ani şi o suprafaţă de 530 de metri pătraţi, fiind proiectată de arhitectul Spiridon Cegăneanu, discipol al lui Ion Mincu.

"Librarium Bastilia este o librărie-concept, menită nu doar să ofere cărţi, discuri, audiobookuri ci şi să găzduiască evenimente culturale şi dezbateri", spun reprezentanţii Librarium.Clădirea a fost restaurată în perioada 1997-2000.

Firma One Distribution Company a fost înfiinţată în 2009 şi a avut anul trecut afaceri de circa 200.000 de euro din vânzarea cărţilor, având o echipă de 16 angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO