Companii

Un antreprenor din Timişoara a vândut 2 milioane de pui de o zi. Rezultatul: încasări de 1 milion de euro

Un antreprenor din Timişoara a vândut 2 milioane de pui de o zi. Rezultatul: încasări de 1 milion de euro

Foto: Mihai Dascalescu

Autor: Gabriel Razi

23.01.2012, 17:57 545

Firma Agroland, cu afaceri în domeniul comerţului cu animale şi furaje, a vândut anul trecut 2 milioane de pui de o zi, încasările pe această linie de business cifrându-se la 1 milion de euro, 10% din rulajul anual.

"Anul 2011 a fost cel mai bun de până acum pentru afacere", se arată într-un comunicat al companiei.

Cea mai mare partea a rulajelor Agroland este asigurată însă de vânzările de furaje pentru animale, segmentul urmând să ocupe cea mai mare parte a business-ului şi anul viitor. Compania vinde anual animale şi hrană pentru animale către 300.000-400.000 de clienţi mici din mediul rural prin intermediul unei reţele de 156 de magazine mici de tip sătesc, deţinute de Agroland sau operate în franciză.

"Mai ales în această perioadă bugetele companiilor, inclusiv cele din sectorul zootehnic sunt mult mai fragile decât bugetele gospodăriilor ţărăneşti. Este mai confortabil să vinzi la mai mulţi clienţi mici decât la câţiva mari", spune Horia Cardoş, director general şi proprietar al Agroland.

Orientarea către micii producători din mediul rural a companiei Agroland nu este surprinzătoare în condiţiile în care pe piaţa locală sunt circa 2,5 milioane de producători agricoli care exploatează 90% din cele 8,3 milioane de hectare de teren arabil.

Pentru acest an Agroland intenţionează să ajungă la 53 de angajaţi, cu şase mai mult decât la sfârşitul 2011. Per total, Agroland a încheiat anul trecut cu afaceri de 10 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de anul anterior, potrivit estimărilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO