Companii

Un antreprenor roman va construi cu 35 mil. euro noul sediu al SPP

10.03.2009, 18:48 205

Compania de constructii Bog'Art, detinuta de Raul Doicescu, unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri de pe piata locala, va construi in asociere cu Regia Autonoma Rasirom sediul Serviciului de Protectie si Paza (SPP), valoarea contractului fiind de 135,98 mil. lei (circa 35 mil. euro), fara TVA.

"Acesta este primul contract semnat cu o institutie a statului din acest an. Am mai semnat deja alte trei contracte de la inceputul anului, insa la o valoare mai mica", au declarat reprezentantii Bog'Art.
Compania este unul dintre cei mai mari constructori de pe piata locala, cu o cifra de afaceri de peste 50 mil. euro si cu circa 550 de angajati. Cea mai mare pondere a afacerilor Bog'Art este reprezentata de lucrarile private, cele cu finantare de la stat ocupand un segment redus din activitatea companiei.
Bog'Art a fost implicata in ultimii ani in constructia unora dintre cele mai importante proiecte de birouri din Capitala - Charles de Gaule Plaza, Tower Center International, Victoria Park si Cascade Business Center, dar si centre comerciale precum Baneasa Shopping City sau Euromall Pitesti. In prezent, compania construieste proiectul Sky Gate de langa centrul expozitional Romexpo.
Bog'Art a castigat licitatia pentru constructia sediului SPP deschisa in data de 17 decembrie 2008, la care au mai participat Rotary Constructii, in asociere cu Concas si UTI Instal Construct, cu un pret oferit de 149,65 mil. lei, fara TVA, si Aedificia Carpati, in parteneriat cu firmele Conteam si Romtest Electronic, cu o oferta de 156,16 milioane lei, fara TVA. Oferta firmelor castigatoare indeplineste toate cerintele solicitate prin documentatia de atribuire si are pretul cel mai scazut, potrivit reprezentantilor SPP. In termenul legal nu au fost depuse contestatii privind hotararea comisiei de evaluare cu privire la adjudecarea ofertelor, potrivit reprezentatilor Bog'Art.
In prezent, sediul SPP este la Palatul Parlamentului, iar in octombrie 2008 Biroul Permanent al Senatului a adoptat un protocol prin care prelungea pana la 31 decembrie 2008 termenul pana la care Serviciul putea ocupa spatiile, fara a plati cheltuielile.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO