Companii

Un avocat a dezvoltat o franciză de restaurant care îi aduce venituri de 3,5 milioane de euro. Spartan a ajuns la 27 de unităţi, iar planurile vizează depăşirea graniţelor ţării

Un avocat a dezvoltat o franciză de restaurant care îi...

Autor: Ioana Matei

12.10.2016, 00:06 6367

Ştefan Mandachi (30 de ani) a ales să folosească pregătirea de avocat pentru a dezvolta un lanţ de restaurante în regim de franciză. În prezent, Spartan a ajuns la 27 de unităţi, iar planurile avocatului vizează depăşirea graniţelor ţării.

Din cele 27 de restaurante 11 sunt deţinute de societatea francizoare Strong MND Corporation, iar alte 16 de către cinci alţi francizori. Societatea francizoare Strong MND Corporation a ajuns la venituri de 3,5 milioane de euro anul trecut, iar previziunile pentru anul în curs vizează o cifră de afaceri de 5,5 milioane de euro. Adunând însă cifra de afaceri proprie cu cifrele de afaceri ale francizaţilor, el apreciază că la finalul lui 2016 valoarea cumulată a acestora va depăşi 11 milioane de euro.

„Nu este o tavernă grecească pentru că nu întruneşte elementele unei taverne. La fel cum Spartan nu are mai nimic în comun cu shaorma sau kebabul“, ex­plică Ştefan Mandachi (foto). Conceptul restauran­te­lor Spartan este, potri­vit lui, unul atipic, al unor produse gân­dite în colaborare cu tehnologii şi care îmbină unele elemente specifice bucătăriei greceşti, dar adaugă şi influenţe, spre exemplu din zona Milişăuţi, Suceava, prin sosurile cu legume folosite în baza unor reţete proprii. Ştefan Mandachi a absolvit Facultatea de drept din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi în 2009. De altfel, chiar dacă este concentrat pe dezvoltarea propriei afaceri, nu a renunţat la Drept nici acum şi este avocat definitiv în cadrul Baroului Suceava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO