Companii

Un avocat, Ciprian Glodeanu, şi un consultant din imobiliare, Costin Bănică, printre acţionarii celui mai nou proiect solar avizat de Transelectrica

Un avocat, Ciprian Glodeanu, şi un consultant din...

Autor: Roxana Petrescu

08.08.2022, 10:00 2113

♦ Investiţia ar putea depăşi 60 de milioane de euro.

CIC Green Energy Beta este posesoarea unuia dintre cele mai proaspete avize tehnice emise de Transelectrica pentru racordarea la reţea pentru un parc solar.

La mijlocul lunii trecute, compania CIC Green Energy Beta a obţinut avizul tehnic de racordare la reţea pentru un parc solar de aproape 107 MW, în Dâmboviţa. Dacă proiectul va fi realizat, acesta va presupune o investiţie de circa 60-65 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF. Datele publice Confidas arată că firma este deţinută de Ciprian Glodeanu (40%), Iustin Liţă (40%) şi Costin Bănică (20%). Glodeanu este unul dintre cei mai cunos­cuţi specialişti din zona de energie solară. El a fost timp de 12 ani par­tener în cadrul casei de avocatură Wolf Theiss şi aproape 10 ani preşedinte al RPIA (Romanian Pho­tovol­taic Industry Asso­ci­ation). Ulterior, şi-a înfiinţat propria firmă de avocatură, pentru ca de la începutul acestui an să devină partener fondator al unui vehicul de investiţii, 4P Renewables, care are în dezvoltare proiecte de energie ver­de de 1.000 MW, după cum arată datele de pe LinkedIn.

Costin Bănică este head of industrial de­part­ment în cadrul companiei de consul­tanţă imobiliară JLL. Despre cel de-al treilea asociat al CIC Green Energy Beta, Iustin Liţă, sunt puţine date dispo­nibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO