Companii

Un bloc neterminat de apartamente, vândut la lichidare cu 5 mil. €

Proiectul blocului prevedea 270 de apartamente

Proiectul blocului prevedea 270 de apartamente

Autor: Cristi Moga

22.08.2013, 21:58 3784

Proiectul de locuinţe Cortina Residence din Bucureşti, format din structura neterminată a unui bloc cu 270 de apartamente situată pe un teren de 7.500 mp din zona Băneasa, a fost vândut la lichidare pentru cinci milioane de euro.

Banii obţinuţi în urma vânzării acoperă doar 20% din masa credală a dezvoltatorului Cefin Real Estate Alpha, afat în faliment de mai bine de trei ani.

„Am vândut Cortina pentru cinci milioane de euro, un preţ mai mare decât valoarea de evaluare şi decât suma de la care au pornit negocierile în vederea vân­zării. Nu suntem autorizaţi să dezvăluim numele cum­pă­ră­torului“, a declarat pentru ZF Geanina Oancea, par­tener al firmei BDO Busi­­ness Restructuring, lichidatorul judiciar al proiectului.

Potrivit informaţiilor ZF, proiectul urmează a fi continuat de către un dezvoltator imobiliar care a realizat mai multe ansambluri cu apartamente în zona Ghencea din sud-vestul Capitalei.

Principalii creditori ai proiectului erau băncile Volks­bank şi Investkredit, dar în cadrul ansamblului rezidenţial erau plătite avansuri şi pentru 114 apartamente. Aceşti clienţi cel mai probabil nu vor mai recupera nimic din banii plătiţi, în condiţiile în care preţul de vânzare nu depăşeşte valoarea creditelor garantate.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO