Companii

Un „booster“ pentru piaţa de fuziuni şi achiziţii. Şerban Roman, fostul şef al Enterprise Investors pe România, şi-a făcut fond de investiţii, Booster Capital, şi a primit 30 mil. euro prin PNRR

Un „booster“ pentru piaţa de fuziuni şi achiziţii....

Autor: Cristina Roşca

13.01.2023, 18:30 815

Şerban Roman a cofondat Booster Capital alături de Nicolae Dincă, fost CFO al Bitdefender, şi de Thomas Tuske, fostul country director al Enterprise Investors în Ungaria Bugetul de 400 mil. euro din PNRR, care ar urma să meargă către fondurile de investiţii din România în următorii ani, ar putea fi o gură importantă de oxigen pentru piaţa de M&A, care începe să simtă efectele scumpirii banilor ca urmare a inflaţiei.

Booster Capital, un fond de inves­tiţii cofondat de Şerban Roman, fostul şef al Enterprise Investors pe România, a primit 30 de mili­oa­ne de euro finanţare de la Fondul European de Investiţii (FEI).

„FEI a aprobat o finanţare de 30 de mili­oane de euro pentru Booster Capital I. Apro­barea primită de la FEI reprezintă doar un pas în procesul de strângere de capital, dar este o validare uriaşă pentru echipă (Thomas Tuske, Şerban Roman şi Niculae Dincă). Istoricul nos­tru şi strategia pe care o avem se potriveşte bine cu ceea ce un fond de private quity ar trebui să facă în regiunea noastră“, spune un anunţ al Booster Capital, un nume nou în peisajul local de M&A. Conform descrierii proprii, este vorba de un fond de growth, ce îşi concentrează aten­ţia pe Europa de Centrală şi de Sud-Est.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro