Companii

Un brand la vânzare. Ambient, reţeaua de magazine de bricolaj ajunsă în faliment, încearcă să vândă brandul, dar nu a găsit amatori pentru preluare

În 2014, Ioan Ciolan îşi diminuase participaţia deţinută în cadrul Ambient la 70% după ce a cedat un pachet de acţiuni unui fond de investiţii controlat de BCR, în schimbul stingerii unei creanţe de circa 4,5 mil. euro.

În 2014, Ioan Ciolan îşi diminuase participaţia deţinută în cadrul Ambient la 70% după ce a cedat un pachet de acţiuni unui fond de investiţii controlat de BCR, în schimbul stingerii unei creanţe de circa 4,5 mil. euro.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.09.2022, 16:15 513

♦ Ambient SA, deţinută de antreprenorul Ioan Ciolan, a intrat în procedura de faliment pe 11 martie 2021, potrivit unei decizii a Tribunalului Sibiu.

Compania Ambient SA, care a intrat în faliment în 2021, încearcă să vândă brandul cu acelaşi nume, ca parte a procesului de valorificare a bunurilor, însă până acum nu s-au arătat amatori pentru preluare.

„Licitaţia publică a Mărcii Ambient «Casa Casei Tale» a avut loc în 15.07.2022, ora 14:00. (...) La prima licitaţie organizată nu s-au prezentat persoane interesate, drept urmare licitaţiile publice se organi­zează în continuare conform progra­mului aprobat de adunarea credi­torilor“, se arată în raportul de acti­vitate al companiei, publicat pe 18 iulie 2022 în Buletinul Proce­durilor de Insolvenţă.

La începutul acestui an, Florin Sora, responsabil de reorganizarea com­paniei, ca reprezentant al admi­nistratorului judiciar Sibinsolv, spu­nea că doar piaţa poate stabili valoa­rea brandului, iar raportul amintit nu precizează la cât a fost evaluat. Ambient SA, deţinută de an­treprenorul Ioan Ciolan, a intrat în procedura de faliment pe 11 martie 2021, potrivit unei decizii a Tribu­nalului Sibiu. Astfel, cifra de afaceri aferentă anului trecut provine exclusiv din valorificări de bunuri, nefiind relevantă pentru industria de bricolaj, în care a activat compania. Administratorul judiciar Sibinsolv solicitase la începutul anului 2021 intrarea în această procedură, deoa­rece compania a intrat în incapacitate de plată faţă de furnizori, iar situaţia s-a agravat din cauza pandemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO