Companii

Un dezvoltator imobiliar islandez a cerut "insolventa" unei firme din grup

27.11.2008, 15:55 63

Compania islandeza Gigant Construct, care dezvolta mai multe ansambluri rezidentiale din Capitala, a solicitat intrarea in procedura de insolventa pentru una din firmele din portofoliu, deoarece nu a putut achita sau obtine prelungirea in conditii favorabile a unui imprumut bancar de 3,5 mil. euro scadent luna aceasta, contractat pentru achizitia unui teren in zona Trapezului din estul Capitalei.

Pe terenul de 10.200 de metri patrati, cumparat pentru 4,1 mil. euro in urma cu un an, firma Gigant Construct prevedea realizarea celui de-al patrulea ansamblu rezidential din Capitala, format din 400 de locuinte, a carui constructie, programata initial sa inceapa anul acesta, a fost amanata din cauza nivelului slab al vanzarilor de pe piata rezidentiala din Bucuresti.
Firma a finalizat anul trecut proiectul Siriului Residence (63 de locuinte), pentru acest an prevede finalizarea ansamblului Pallady Residence (134), in timp ce anul viitor este programata livrarea proiectului Pallady Towers (300).
"Creditul de 3,5 milioane de euro luat pentru achizitia terenului din zona Trapezului a expirat pe 13 noiembrie si am incercat sa obtinem prelungirea termenului de rambursare cu un an, dar conditiile oferite de banca au fost de neacceptat. Am cerut insolventa pentru a avea ragaz fie sa gasim un partener pentru acest proiect, un imprumut de la o alta banca sau un cumparator pentru teren", a declarat pentru ZF Corneliu Serban, directorul companiei, care nu a dorit sa specifice numele bancii de la care a obtinut creditul.
Compania are in constructie ansamblul rezidential Pallady Residence, cu 134 de apartamente, vandut in proportie de peste 80%, a carui finalizare este programata pentru luna decembrie a acestui an, care nu este afectat de insolventa respectivei firme, in conditiile in care proiectele sunt realizate pe societati distincte.
"Consider ca terenul de la Trapezului valoreaza cel putin sase milioane de euro, dar in aceste zile nu se vinde nimic, la niciun pret. Restul terenurilor pe care le avem in portofoliu sunt achitate integral", a mai spus Serban.
Gigant Construct este unul dintre primii dezvoltatori care au anuntat scaderi de pret la apartamentele noi construite, reducand pretul la zece locuinte din Pallady Residence la 1.000 de euro/metrul patrat plus TVA.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO