• Leu / EUR4.7480
  • Leu / GBP5.4269
  • Leu / USD4.1981
Companii

Un fond britanic de investitii a platit 92 mil. euro pentru Tractorul Brasov

Secțiune susținută de Medlife Logo

Flavus Investitii din Bucuresti, detinuta de fondul britanic de investitii Centerra Capital Partners, a castigat licitatia pentru platforma industriala Tractorul Brasov, la pretul de pornire de 91,6 milioane de euro, inclusiv TVA.
Fondul britanic a castigat cursa pentru Tractorul in fata oamenilor de afaceri locali Ion Tiriac, Ion Radulea, Iulian Dascalu sau Cezar Rapotan. Printre oamenii de afaceri interesati de societatea brasoveana s-a numarat si Ilie Carabulea, proprietarul Atlassib, dar nu a aprticipat la licitatie.
"Am participat la aceasta licitatie convinsi fiind ca putem contribui la viitorul Tractorului Brasov si suntem hotarati sa investim in acest oras. Planurile noastre includ investitii importante intr-o strategie industriala conform obligatiilor pe care ni le vom asuma si care va fi in linie cu traditia si experienta Brasovului", spune Victor Vadaneaux, reprezentantul Flavus Investitii.
Compania a fost infiintata in luna ianuarie a acestui an si are ca unic asociat o firma inregistrata in Cipru, potrivit datelor Registrului Comertului.
La licitatia pentru achizitionarea integrala a platformei industriale Tractorul Brasov, care se intinde pe o suprafata de 124 de hectare, au fost inregistrate sapte oferte, dar pretul de pornire a fost acceptat doar de Flavus Investitii si Block Buster in asociere cu Build Corp, din cadrul Iulius Group, companie detinuta de omul de afaceri iesean Iulian Dascalu.
Desi a oferit acelasi pret, firma din Bucuresti a adjudecat platforma, intrucat a fost prima inscrisa la licitatie, potrivit Casei de Insolventa Transilvania, care a organizat licitatia.
La licitatie au mai participat firma MYO-O, controlata de omul de afaceri Ion Radulea care detine compania Semanatoarea din Capitala, firma Roses Rezidential Park, controlata de omul de afaceri Ion Tiriac si firma Fierctc Siebel din Galati, detinuta de Cezar Rapotan, proprietarul companiei de distributie Arabesque Galati.
Unitatea cuprinde trei sectoare - modulul destinat fabricatiei de tractoare, evaluat la 43 mil. euro, fara TVA, impreuna cu utilitatile energetice aferente, modulul piese turnate si forjate, evaluat la 14 mil. euro, si active independente in valoare totala de 20 mi. euro.
Casa de Insolventa Transilvania a anuntat recent ca va finaliza pana la 15 august procesul de valorificare a fluxului viabil al uzinei din Brasov, iar angajatii vor primi integral salariile restante pana la 13 septembrie.
Uzina Tractorul a fost inchisa in luna aprilie, odata cu disponibilizarea a circa 1.800 de salariati din totalul de peste 1.900 de persoane.
Actionarii Tractorul Brasov sunt AVAS - 80,18%, SIF Transilvania - 17,15% si alti actionari - 2,67%.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7480
Diferență: 0,1667
Ieri: 4.7401
Azi: 4.1981
Diferență: 0,313
Ieri: 4.1850
Azi: 5.4269
Diferență: 0,3217
Ieri: 5.4095
Azi: 4.1805
Diferență: 0,2206
Ieri: 4.1713