Companii

Un fond de investiţii din Marea Britanie a preluat o fermă de 30 de milioane de euro în Călăraşi

Un fond de investiţii din Marea Britanie a preluat o...

Autor: Gabriel Razi

12.12.2013, 00:08 264
Fondul de investiţii britanic Insight Investment, care are în administrare la nivel mondial active de 272 de miliarde de lire sterline, mai mult decât dublul PIB-ului României, a preluat producătorul agricol Agricom Borcea, un business care deţine o fermă de 13.600 de hectare în Călăraşi.
 
Vânzătorul a fost firma cipriotă Alisa Farming Enterprises, reprezentată de omul de afaceri american Richard Randag, care a fost în trecut membru în Consiliul de Administraţie al procesatorului de uleiuri vegetale Expur.
 
Tranzacţia a fost realizată de Insight Investment prin intermediul diviziei de plasamente în agricultură Thames Farming Group.
 
Valoarea terenurilor agricole şi a celorlalte active ale fermei - utilaje agricole sau infrastructură de depozitare - se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF.
 
„În spatele firmei cipriote au fost acţionarii companiei elveţiene Alimenta, care au vândut în 2010 fabrica de ulei Expur din Slobozia către francezii de la Sofiproteol“, spun mai multe surse din agribusiness.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO