Companii

Un fost administrator al Tractorul Braşov cumpără un teren de 12 ha în Iaşi de la o firmă a Cefin

Un fost administrator al Tractorul Braşov cumpără un teren de 12 ha în Iaşi de la o firmă a Cefin

Silviu Savin, fost administrator al Flavus Investiţii

Autor: Cristina Cuncea

05.03.2013, 00:04 1182

Omul de afaceri Silviu Savin, fost administrator al Flavus Investiţii, vehicul care a preluat în 2007 activele Tractorul Braşov, cumpără 12 ha de teren în Iaşi de la firma Cefin Real Estate Development pentru 2,5 milioane euro, loturi pe care urma să fie dezvoltat un parc de panouri fotovoltaice.

Cefin Real Estate Development (CRED), controlată de grupul italian Cefin, este în insolvenţă, administratorul judiciar fiind firma BDO Business Restructuring.

Planul de reorganizare prevede vânzarea celor opt loturi de teren, totalizând 12,1 hectare deţinute de CRED în Iaşi, lângă Era Shopping Centre, în vederea achitării integrale a masei credale. Terenul a fost achiziţionat în 2006 pentru construcţia unui parc de panouri fotovoltaice.

"Începând cu anul 2007, modificarea drastică şi rapidă a condiţiilor de piaţă, intervenită ca urmare a declinului economic ce a afectat, în special, piaţa imobiliară, a fost resimţită semnificativ şi de către societate", se arată în planul de reorganizare al firmei.

Firma Fosilina Investiţii din Braşov, controlată integral de Silviu Savin, a depus o ofertă fermă de achiziţie a terenului, pentru care s-a angajat să plătească 2,5 milioane de euro, fără TVA, sumă care va acoperi integral datoriile CRED. Valabilitatea ofertei se extinde pe parcursul întregii perioade de insolvenţă, fără a fi condiţionată de intrarea firmei în reorganizare sau faliment.

Contactat de MEDIAFAX, Savin nu a dorit să comenteze tranzacţia, menţionând că va putea oferi detalii după încheierea acesteia.

Firma are datorii de 9,4 milioane de lei, cel mai mare creditor fiind Afin Leasing, parte a grupului Cefin.

Cine este Silviu Savin

Silviu Savin a fost unul dintre reprezentanţii fondului britanic de investiţii Cheyne, care a plătit în 2007 circa 77 mil. euro pe platforma de 120 de hectare a uzinei Tractorul din Braşov. Împreună cu Victor Vadaneaux, Savin a cumpărat terenul prin intermediul firmei Flavus Investiţii, pentru care anunţau un proiect imobiliar de peste un miliard de euro, denumit Coresi. Flavus a vândut însă cea mai mare parte a terenului în 2011 grupului francez Auchan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO