ANTREPRENORI LOCALI

Un fost manager din farma a dezvoltat reţeaua Ecofarmacia care a ajuns la 26 de unităţi şi 13 mil. €

Secțiune susținută de Medlife Logo

1 sep 2014 Autor: Ioana David

Marius Cherecheş, un fost manager al unor companii precum Ozone sau PharmaFarm, a dezvoltat în ultimii patru ani reţeaua de farmacii Ecofarmacia, care a ajuns la 26 de unităţi în zona Ardealului.

În prezent Ecofarmacia din Braşov se află între primele 25 de companii care operează reţele de farmacii cu o cifră de afaceri de 56 mil. lei (13 mil. euro) în 2013. „Nu ştiam să fac altceva (în afară de farma – n.red.) şi nu aveam bani pentru pro­ducţie“, spune Cherecheş, care are 25% din acţiunile companiei. Partenerii săi sunt producă­torul şi distribui­torul de medicamente Bio Eel (50%) şi Ioan Radu Pavel (25%), un antreprenor care nu este la prima investiţie în sectorul farma.

Cherecheş a început să dezvolte compania Ecofarmacia în 2010, având iniţial alţi parteneri. Firma Bio Eel din Târgu-Mureş a intrat în acţionariatul reţelei de farmacii abia în 2012. Bio Eel, companie cu o cifră de afaceri de 112 mil. lei (26 mil. euro) şi 165 de angajaţi, a fost fondată în 1992, iniţial ca producător de cosmetice, iar din 1994 şi de medicamente. Acţionarii Bio Eel sunt cetăţeanul francez Jean Scheftsik De Szolnok şi românul Albert Attila, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Marius Cherecheş a fost între 1996 şi 2001 CEO-ul producătorului Pharmatech din Târgu-Mureş, companie dezvoltată de Ioan Radu Pavel (actualul său partener de la Ecofarmacia) şi Mioara Şipoş, a fost apoi chief operating officer al producătorului Terapia, ulterior CEO al PharmaFarm, business development manager al Ozone, iar în final, timp de un an, consultant pentru Labormed.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.09.2014

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
ANTREPRENORI LOCALI
, Ecofarmacia
, farmacii
, medicamente
, Marius Cherecheş
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide