Companii

Un fost şef al Euroclinic s-a dus la Medicover

Un fost şef al Euroclinic s-a dus la Medicover

Bogdan Pană, 40 de ani, va avea ca responsabilităţi coordonarea echipei medicale atât în clinicile Medicover, cât şi în cadrul primului spital din România

Autor: Ioana David

11.04.2011, 23:46 828

Primul spital al Medicover din România va fi deschis în toam­năşi necesită investiţii de 20 mil. euro. Spitalul va reuni mai multespecialităţi medicale şi chirurgicale, dar va include şi omaternitate şi o secţie de pediatrie. Compania operează o reţea de11 clinici în Bucureşti şi în ţară, po­trivit datelorfurni­zate.

"Ca obiectiv prin­cipal îmi propun să pun în practică me­tode defurnizare a serviciilor medicale adaptate la piaţa ac­tuală bazatepe expe­rienţa mea pro­fe­sio­nală", a spus Bogdan Pană.

Pană, 40 de ani, va avea ca respon­sa­bi­lităţi coordonareaechipei medicale atât în clinicile Medicover, cât şi în cadrulpri­mu­lui spital din Ro­mâ­nia. El este medic primar, cuspecia­li­ta­tea sănătate publică şi mana­gement sa­ni­tar, iar înultimii cinci ani a lucrat în cadrul spitalului Euroclinic.Spitalul Euroclinic, prima unitate privată de mari dimensiuni dinBucureşti, a fost preluat anul trecut de Centrul Medical Uni­rea(astăzi Regina Ma­ria - reţeaua pri­vată de sănătate).

La rândul său, în decembrie 2010 Medicover a adus un noudirector general la conducerea companiei în persoana CătălineiBălan, care a reorganizat organigrama companiei, înfiinţând noipoziţii, aşa cum este cazul celei de director executiv ocupată acumde Bogdan Pană, sau aducând oameni noi. Alte poziţii nou-create aufost cele de director vânzări corporate, ocupată de Mihaela Iancu(care anterior a avut o poziţie similară în cadrul MedLife), şidi­rector operaţiuni spital şi centre medicale, post ocupat de DanaButoi (recrutată de la Centrul Medical Unirea - în pre­zent ReginaMaria, re­ţeaua privată de sănătate), conform unor informaţiifurnizate anterior de com­panie.

Până la începutul acestui an, Medicover a avut o strategieprecaută pe piaţa serviciilor me­dicale private, generată de faptulcă reprezentanţii grupului suedez au pre­ferat să-şi concentrezeresursele pe deschiderea unui spital de mari di­mensiuni pe piaţadin Polonia.

Acum însă firma a intrat în "etapa România" în care deruleazăinvestiţii masive în această piaţă. Pe lângă spitalul de 20 demilioane de euro care urmează să se lanseze în toamna acestui an,compania are în vedere şi un spital de dimensiuni mai mari, iarpotrivit unor informaţii anterioare, suma implicată de acestproiect ar fi de peste 50 de milioane de euro.

Grupul suedez Me­dicover operează în Ro­mânia reţeaua de clinicicu acelaşi nume, dar şi o reţea de laboratoare Synevo, iar anulacesta şi-a propus să ajungă la o cifră de afaceri de 30-35 mil.euro, în creştere cu peste 20% com­pa­ra­tiv cu 2010.

Pe piaţa de peste 400 milioane de euro a serviciilor me­dicalepri­vate sunt pre­zente firme precum MedLife, Medicover, Re­ginaMaria, Euromedic, Sanador, Polisano, Gral, Romar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO