Companii

Un furnizor german de carduri de combustibil speră la afaceri de 190 de milioane de euro

Un furnizor german de carduri de combustibil speră la...

Autor: Raluca Ghinea

12.06.2015, 00:04 397

Furnizorul de carduri de combustibil DKV Euro Service România vrea în acest an o creştere a afacerilor cu aproape 9%, la 190 milioane euro, ţintind astfel să atragă circa 8% din piaţa de combustibil şi servicii de taxe de drum pentru transportul internaţional din România, estimată la 2,5 mld. euro.

"Ne-am dezvoltat constant în România în ultimii ani, iar condiţiile de piaţă indică potenţial pentru a creşte în continuare. Conform estimărilor noastre, piaţa de combustibil şi servicii de taxe de drum pentru transportul internaţional din România este de aproximativ 2,5 miliarde de euro, din care ne propunem să atragem circa 8% anul acesta", a declarat Robert Vass, directorul general al DKV Euro Service pentru România şi Ungaria.

El a arătat că, pe lângă consolidarea pe plan local a serviciilor oferite clienţilor cu operaţiuni internaţionale, compania vrea să continue extinderea reţelei cu staţii de carburanţi partenere din ţară.

Reprezentanţa din România, parte a DKV Mobility Service Group, înfiinţat în Germania în urmă cu 81 de ani, a fost deschisă în 2007 şi furnizează carduri de combustibil, servicii de plată a taxelor de drum internaţionale, recuperare de TVA şi accize, mentenanţă şi asistenţă de urgenţă, precum şi alte tipuri de servicii online pentru companiile care transportă marfă sau persoane din România în Europa.

"Segmentul de transport rutier este în dezvoltare, iar cele peste 31.000 de companii de transport, al căror număr este în creştere, confirmă potenţialul impresionant al pieţei. Infrastructura rutieră este încă în extindere în România, iar portul Constanţa este un punct major de conexiune pentru mărfurile care au ca destinaţie Europa", a spus Vass.

DKV Card înlocuieşte numerarul sau cardul de credit, fiind utilizat de şoferi în reţeaua europeană extinsă DKV pentru a plăti combustibilul, taxele de drum şi orice servicii de reparaţii sau mentenanţă necesare. Clientul primeşte o factură consolidată, electronică, în care sunt detaliate toate tranzacţiile sale, din diferite ţări, uşor de verificat prin intermediul platformei online pentru clienţi.

Totodată, şoferii pot folosi cardul pe rute internaţionale pentru a achita taxele de drum, tuneluri, feriboturi sau poduri sau pot utiliza dispozitive speciale pentru taxele de drum. În cazul aparatelor de bord, verificarea se face automat de către sistemele instalate pe fiecare tronson de infrastructură şi timpul parcurs pe traseu este redus.

Clienţii DKV pot recupera TVA şi accizele aferente cheltuielilor din ţările de destinaţie din Europa, sumele rambursabile fiind deduse direct din factura curentă.

Grupul a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 5,7 miliarde euro, având peste 120.000 de clienţi şi 2,5 milioane de DKV Card şi aparate DKV Box active în Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO