Companii

Un grup american recruteaza 300 de absolventi in Cluj

21.04.2010, 23:06 291

Furnizorul american de solutii de management si servicii BPOSykes, cu 32.000 de angajati si afaceri de 850 mil. dolari la nivelmondial, angajeaza 300 de oameni in biroul deschis in acest an laCluj, care va lucra exclusiv pentru compania sud-coreeana Samsungin Europa.

Potrivit reprezentantilor agentiei de resurse umane Manpower dinCluj, care se ocupa de recrutarea oamenilor pentru centrul local alSykes, pana in momentul de fata au fost angajati 30 de oameni,absolventi de studii superioare, vorbitori ai limbilor italiana,spaniola, portugheza, maghiara sau poloneza.

"Pentru cei 30 de oameni recrutati pana in prezent suntorganizate sesiuni de training, iar grupul american Sykes vacontinua angajarile si in perioada urmatoare de timp, astfel ca,pana in luna septembrie credem ca vom ajunge la peste 300 depersoane recrutate", a spus pentru ZF Transilvania Liliana Graure,branch manager al Manpower Cluj.

Grupul american a inchiriat deja spatii pentru birouri inproiectul Sigma Center din Cluj-Napoca.

Salariile din BPO pornesc de la 300 de euro pe luna, dar potajunge si pana la 1.000 de euro in cazul unor abilitati tehnicespecifice sau al cunoasterii unor limbi straine rare. Conformreprezentantilor Manpower, pana in momentul de fata exista foartemulte cereri de angajare pentru joburile companiei Sykes, cele maimulte posturi disponibile, aproximativ 100, fiind pentru vorbitoriide limba italiana.

"Anunturile de angajare au fost postate pe site-urile de profil,dar si pe pagina de internet a companiei noastre, iar pe langajoburile specifice unitatilor de tip call-center BPO, cautam silideri de echipa sau oameni in departamentul de suport'', a spusLiliana Graure.

Grupul Sykes este unul dintre principalii furnizori mondiali desolutii de management si servicii de Business Process Outsourcing(BPO), in special pentru companii din domeniile comunicatii,servicii financiare, asistenta medicala, tehnologie si transport,industria de agrement.

La finele anului 2009, grupul Sykes desfasura activitati in 20de tari si detinea 49 de centre de lucru cu clientii. In prezentgrupul are 32.000 de angajati la nivel mondial si a realizat anultrecut venituri totale de 846 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO