Companii

Un grup american va angaja 100 de oameni într-o fabrică de componente auto la Oradea

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Florentina Dragu

15.04.2015, 00:01 2995

Compania americană Inteva Products a inaugurat marţi la Oradea o fabrică de componente auto, a doua unitate de acest tip din România, unde intenţionează să angajeze peste 100 de persoane, producţia fiind estimată să înceapă în această vară.

"Noua fabrică din Oradea va dubla capacitatatea de producţie din România", a declarat într-un comunicat Lon Offenbacher, preşedintele şi directorul general al Inteva Products.

Compania americană va produce la Oradea componente pentru sisteme de acoperişuri auto, care vor fi furnizate în principal clienţilor din Europa.

Deschiderea fabricii din Oradea face parte dintr-un program pentru extinderea operaţiunilor companiei la nivel global, care a inclus construcţia unei noi unităţi în China, precum şi mutarea centrului tehnic din Germania, unde deserveşte clienţi precum Daimler, Volkswagen şi BMW, din oraşul Wuppertal într-un complex mai spaţios din oraşul Solingen.

Fabrica din Oradea este a doua unitate a Inteva Products în România, după achiziţia, în 2011, a fabricii de componente auto deţinute de ArvinMeritor la Salonta, judeţul Bihor.

Inteva Products are afaceri în 18 ţări, unde lucrează peste 12.500 de angajaţi.

În 2013, Inteva Products a raportat o cifră de afaceri de 24 milioane de lei în România , în scădere uşoară de la 24,8 milioane de lei în anul anterior, în timp ce veniturile au urcat cu circa 8%, de la 25,8 milioane de lei la 28 milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor. Profitul net a crescut cu 40,6%, de la 1,82 milioane de lei la 2,56 milioane de lei.

Fabrica din Salonta are aproape 300 de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO