Companii

Un grup de 15 producători de vin premium: Încasările au scăzut sub 50% după închiderea restaurantelor şi barurilor. Statul ar trebui să sprijine industria pentru a putea rezista

Un grup de 15 producători de vin premium: Încasările...

Autor: Cristina Roşca

15.04.2020, 00:06 1413

Companiile au împreună 1.261 de hectare cultivate cu viţă-de-vie şi angajează circa 1.500 de persoane din mediul rural, cramele fiind de regulă amplasate în afara oraşelor Cifra de afaceri cumulată a acestor producători a sărit de 100 mil. lei în 2019, conform datelor comunicate.

Producătorii de vinuri premium, care îşi vând produsele în special în HoReCa, au fost puternic afectaţi de în­chi­derea restaurantelor şi barurilor în con­textul pandemiei de COVID-19, mo­tiv pentru care cer statului sprijin pentru a continua să investească în vie şi în cra­me.

„Cultura viţei-de-vie nu poate aştepta, întrucât o plantaţie neglijată afectează recolta curentă şi produce scăderi calitative pe o durată de până la trei ani. Astfel, în ciuda absenţei resurselor financiare, specifice peri­oadei, cramele se văd nevoite să continue investiţiile agricole şi înaintează o serie de măsuri necesare, care să fie puse în aplicare retroactiv, începând cu 26 martie, şi până în luna octombrie, după încheierea campaniei de cules”, spun reprezentanţii Aso­ciaţiei pentru Promovarea Vinului Românesc (APVR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO