Companii

Un grup de companii din Oradea produce de mai bine de două decenii clăpari pentru brandul Salomon

Un grup de companii din Oradea produce de mai bine de...

Autor: Cristina Roşca

21.03.2017, 00:04 816
Grupul orădean Plastor specializat în producţia de materiale plastice realizează de mai bine de 20 de ani clăpari pentru brandul de echipamente sportive Salomon, unul dintre cele mai cunoscute din lume.

„Începând cu anul 1993, Plastor produce clăpari şi legături de schi pentru firma Salomon şi din anul 2000 pentru firma Atomic”, potrivit site-ului Plastor. Brandurile Atomic şi Salomon sunt amândouă active pe acelaşi segment.

Primul este un brand austriac, pe când al doilea face parte din grupul finlandez Amer începând cu 2005. Anterior a făcut parte din grupul Adidas. Grupul finlandez Amer are afaceri anuale de peste 2,5 mld. euro şi deţine în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute branduri de echipamente sportive din lume. România este unul dintre furnizorii strategici pentru grupul Amer, producând în România peste 75% din clăparii pe care îi vinde apoi la nivel mondial, potrivit datelor ZF din piaţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO