Companii

Un grup elveţian a investit într-o şcoală de şoferi profesionişti la Ploieşti. „Ar fi şoferi doritori, însă nu ştiu nicio limbă străină.“

Un grup elveţian a investit într-o şcoală de şoferi...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.05.2017, 00:03 1321

Grupul elveţian de transport şi logistică Bertschi are în Ploieşti o academie pentru a instrui şoferii fără experienţă şi este în căutarea de candidaţi care doresc să devină profesionişti şi să lucreze pentru companie.

„Prin proiectul academiei, care este unul nou, vrem să recrutăm tineri şoferi fără experienţă. Avem doi instructori specializaţi şi vrem să pornim cât mai repede activitatea. Am avut câteva întâlniri cu reprezentanţi ai şcolilor de şoferi, dar deocamdată nu am avut candidaţi. Ar fi şoferi doritori, însă avem o problemă, şi anume faptul că nu ştiu o limbă străină şi astfel nu îndeplinesc una dintre cele mai importante cerinţe. Altă problemă ar fi concurenţa, care îi ia pe tineri, le oferă un salariu mai mic şi îi califică la locul de muncă“, a declarat Daniel Rad, fleet manager în regiunea Europei de Est în cadrul Bertschi.

Compania elveţiană nu este singura care dezvoltă un astfel de proiect. Şi compania Bipmobile din Timişoara, companie de logistică şi transport controlată de Adrian Minea, va dezvolta în acest an propria academie unde va pregăti şoferi profesionişti atât pentru companie, cât şi pentru partenerii acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO