Companii

Un grup german construieşte la Sibiu o fabrică de sisteme de răcire

Un grup german construieşte la Sibiu o fabrică de sisteme de răcire

Autor: Cristina Rosca

29 oct 2015 9925

Grupul german Guntner, cu o experienţă de peste opt decenii în producţia de sisteme de răcire, va deschide o fabrică de 18.000 mp la Sibiu, în care va începe să producă în primăvara anului viitor.

Reprezentanţii Camerei de Comerţ din Sibiu, citaţi de presa locală, au spus că investiţia în noua unitate de pro­duc­ţie depăşeşte 20 de milioane de euro, iar numărul de an­gajaţi ai acesteia va fi de circa 130. Contactaţi de ZF, nici reprezentanţii Primăriei din Sibiu şi nici cei ai Camerei de Comerţ din Sibiu sau ai companiei nu au răspuns solicitării pri­vind valoarea investiţiei şi nu­mărul de salariaţi.

„Noua fabrică din Sibiu, România, va fi construită spe­cial pentru a produce sisteme de răcire comerciale şi ne va permite să satisfacem cererea în creştere pentru astfel de uni­tăţi eficiente energetic şi silen­ţioase“, spune Robert Gerle, managing director al Gunt­ner într-un anunţ al companiei.

Decizia de producţie în Ro­mânia vine în contextul în care nemţii funcţionau la ca­pa­citate maximă în fabrica din Ungaria de la Tata, unde vor să se concentreze pe sisteme industriale de răcire. Astfel, vor fi relocate în România o serie de linii de producţie.

„Ţinând cont de tendinţele din piaţă, vom putea extinde fabrica din Sibiu în viitor, ţinând cont că deţinem o suprafaţă de 40.000 mp. Suntem pregătiţi de o dezvoltare ulterioară.“

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Principalele valute BNR - marţi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7619
Diferență: 0,1451
Ieri:
Azi: 4.3202
Diferență: 1,1306
Ieri:
Azi: 5.5448
Diferență: 0,3075
Ieri:
Azi: 4.3410
Diferență: 0,9488
Ieri: