Companii

Un inginer craiovean a proiectat un tractor de sub 10.000 de euro

Cătălin Stroe. Mediafax Foto

Cătălin Stroe. Mediafax Foto

Autor: Bogdan Alecu

30.05.2016, 00:07 6889

Cătălin Stroe, proprietarul producătorului de moto­utilaje agricole Ruris, spune că a proiectat deja un tractor de mici dimensiuni care să coste câteva mii de euro, pentru a putea fi achiziţionat de oricine care are câteva hectare de teren agricol.

„Tractorul va costa sub 10.000 de euro. Am realizat deja primele prototipuri. Spre exemplu, vom avea motoare diesel de generaţie nouă şi acesta va putea ara cu două trupiţe“, a spus Cătălin Stroe. Viitorul tractor va avea între 12 şi 30 CP, tracţiune 4x4 şi doar spate şi cutie de viteze manuală.

Tractoarele vândute în România care costă cât un Lamborghini: pe ce maşini dau fermierii peste 250.000 de euro

Cele mai periculoase forţe speciale din lume

Industria românească a utilajelor agricole a ajuns să mai aibă opt jucători după ce în urmă cu 24 de ani pe piaţă produceau tehnică agricolă (utilaje sau subansambluri) aproape 30 de unităţi de producţie.

Ruris deţine la Craiova un laborator de cercetare-dezvoltare unde proiectează motoutilajele, iar compo­nentele sunt aduse de la furnizori internaţionali, fiind asamblate în România.

Închisoarea unde deţinuţii sunt atât de înfricoşători încât nici gardienii nu intră. Instituţia este păzită doar la exterior de poliţişti

Anul trecut Ruris a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de 73% la 11,7 milioane de euro, faţă de circa 6,7 mi­lioane de euro în 2014, din vânzarea de motosape, moto­coase, motoferăstraie şi alte echipamente de grădină.

Noul portavion de 13 miliarde de dolari al marinei americane. Este cea mai mare şi cea mai scumpă navă de război din lume

El a spus că în România în continuare va exista o cerere tot mai mare de utilaje, în condiţiile în care aproape jumătate din populaţia ţării trăieşte în mediul rural, dar şi datorită faptului că tot mai mulţi români investesc în ferme de semisubzistenţă. „Nu doar cei care sunt la sate au ferme, ci şi cei de la oraşe, din Bucureşti. Ştim doctori care au o casă la ţară şi cultivă legume“, a spus Cătălin Stroe.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro