Companii

Un investitor german plăteşte 15 milioane euro pe 2.500 ha de teren agricol în Olt

Un investitor german plăteşte 15 milioane euro pe 2.500...

Autor: Cristina Roşca

02.02.2018, 00:07 4351

Compania Astra Holding Gmbh, controlată de antreprenorul german Thomas Manns, a cumpărat 2.500 de hectare de teren în judeţul Olt într-o tranzacţie estimată de ZF la 12-15 mil. euro. Estimarea a fost făcută ţinând cont de un preţ mediu de 5.000 - 6.000 de euro/ hectar în judeţ, publicat de Ministerul Agriculturii.

Astra Holding Gmbh ajunge la un total de 7.000 de hectare de teren în judeţul Olt după ce a făcut anterior o altă mutare în care a preluat 4.500 de hectare. În cele două mutări Manns a lucrat cu avocaţii de la Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Despre intenţia lui Manns de a se reorienta către investiţii în agricultură ZF a scris încă de anul trecut, mai exact despre negocierile lui cu familia Grigoriu din Bacău prentru preluarea companiei Moldova Farming, care operează circa 8.000 de hectare de teren. Din datele ZF, această tranzacţie nu a fost parafată.

Decizia de a-şi diversifica portofoliul de business cu afaceri din agricultură vine în contextul în care acesta este un domeniu vedetă pe piaţa de fuziuni şi achiziţii în ultimii ani. Tot mai mulţi străini se gândesc să investească în contextul în care preţurile sunt încă de câteva ori mai mici decât în afara ţării. Pe de altă parte însă, agricultura locală este puternic fărâmiţată, astfel că investitorii străini caută proprietăţi de câteva mii de hectare deja comasate.

Manns este cunoscut pe piaţa locală pentru că a cumpărat fabricile de vagoane ale lui Cristian Burci şi una dintre principalele creanţe de la producătorul de lenjerie intimă Jolidon din Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO