Companii

Un manager care a livrat tranzacţii de 5 mld. euro pentru Lactalis semnează achiziţia Albalact

Un manager care a livrat tranzacţii de 5 mld. euro...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

01.08.2016, 00:07 1316
Erick Boutry, director de fu­ziuni şi achiziţii în cadrul Lactalis, un ma­nager care a participat în toată ca­riera la tranzacţii de peste 5 mld. euro, apare pen­tru pri­ma dată în do­cu­men­tele prin care gigantul fran­cez va prelua Albalact sem­nând anunţul preli­mi­nar de ofertă publică de preluare voluntară.

„Am participat la mai bine de 30 de achiziţii, cu o va­loare totală de peste 5 miliarde de euro, ca director de merger & acqui­si­tion (M&A), cor­po­rate controller sau division CEO. (...) Studiez între 30 şi 50 de posibile ţin­te de achiziţii anual“, scrie Erick Boutry în descrie­rea de pe pagina personală de LinkedIn.

Săptămâna trecută, Lactalis, prin com­pania BSA International, a făcut pri­mul pas pentru delistarea Albalact de la BVB şi a anunţat că oferă un preţ minim de 0,5252 de lei pe acţiu­ne, urmând să fie anunţat şi preţul fi­nal şi să se deruleze oferta publică de preluare.

Numele lui Erick Boutry apare astfel pe unul dintre cele mai im­por­tante documente ale tran­zac­ţiei, fiind împuter­nicit al BSA Inter­national.

Erick Boutry este omul care bate palma în numele Lactalis pentru circa cinci tranzacţii anual, fiind parte a preluării pachetului majoritar al Parmalat (Santal) în anul 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO