Companii

Un miliard de euro au adus investitorii străini în companii în ultimul an

Un miliard de euro au adus investitorii străini în...

Autor: Dana Ciriperu

12.01.2016, 00:00 81
Acţionarii străini au injectat un miliard de euro în companiile pe care le controlează în România în ultimul an şi au ajuns la un sold al capitalului social de 42,5 mld. euro la finalul lunii noiembrie din 2015, faţă de 41,5 mld. euro în ultima zi a din 2014.
 
Datele publicate de Registrul Comerţului arată că în prezent există 204.000 de companii cu capital străin în România, pragul de 200.000 de firme fiind trecut pentru prima dată la jumătatea anului trecut. Cu toate acestea, doar 40.000 de companii străine depun anual bilanţ la Registrul Comerţului, iar cifra lor de afaceri este de 130 mld. euro anual, jumătate din cifra de afaceri totală a companiilor din România.
 
Olanda este în continuare principalul „furnizor“ de ca­pital pentru firmele străine din România, cu o pon­de­re de peste 20% în total (8,4 mld. euro), situaţie ex­pli­ca­tă pe de o parte de numărul de investitori olan­dezi pre­zenţi în economia locală, iar pe de altă parte de re­gi­mul fiscal olandez care a atras în Amsterdam sediile din Eu­ro­pa ale unor grupuri americane, britanice, din Rusia sau chiar investitori români.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO