Companii

Un milion de pantaloni pentru Hugo Boss

19.03.2004, 00:00 162



Fabrica de confectii RHM Pants din judetul Covasna, detinuta de omul de un om de afaceri afaceri german, produce anual un milion de perechi de pantaloni pentru Hugo Boss. "Fabrica de confectii RHM Pants de la Estelnic produce anual un milion de pantaloni pentru Hugo Boss, lider mondial in producerea si comercializarea pantalonilor barbatesti. In acest moment, 20% din productia fabricii este destinata Hugo Boss", a declarat Dietrich Bock, proprietarul fabricii.



Bock a venit in Romania in 1991 si pana in prezent a investit peste 19,5 milioane de euro in trei fabrici din domeniul textil, toate din judetul Covasna: RHM Pants, Transilvanian Trousers Company si Ready Garment Technology. Doua dintre acestea - RHM Pants si Transilvanian Trousers Company - sunt specializate in producerea de pantaloni, iar toata productia este destinata exportului, in timp ce Ready Garment Technology are ca obiect de activitate finisarea materialelor textile.



Initial, RHM Pants si Transilvanian Trousers Company au fost infiintate pentru a lucra exclusiv pentru Hugo Boss, dar in timp numarul clientilor a crescut printre acestia numarandu-se Strellson, Escada, Toni Gard, Hiltl. Leithauser, toate marci germane. "Pentru a lucra cu Escada, companie specializata in productia de pantaloni de dama, am investit un milion euro pentru o linie complet noua de fabricatie", a mai spus omul de afaceri. Proprietarul celor trei companii sustine ca numai in ultimul an si jumatate s-au facut investitii de circa 1,6 milioane de euro in utilaje. "O alta investite mai majora va avea loc peste jumatate de ani in domeniul tehnicii de calcul, cand impreuna cu o companie din municipiul Targu Secuiesc, DataS, intentionam sa dezvoltam un program complex de control al calitatii si a evaluarii operatiunilor", a mai spus Bock.



Cele trei companii au avut anul trecut o cifra de afaceri de 10,5 milioane de euro, nivel asemanator cu cel inregistrat anul precedent. Cea mai mare parte a cifrei de afaceri provine din exportul de pantaloni pe piata germana.



Dietrich Bock spune ca investitiile sale in domeniul textil nu se vor opri aici. "In cursul acestui an intentionam sa mai construim o fabrica in orasul Baraolt. In prima faza aici vor lucra 50 de persoane urmand ca in timp numarul acestora sa creasca la 250".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO