Companii

Un nou brand de farmacii. Farmaciile Beneva înlocuiesc unităţile Belladonna

Un nou brand de farmacii. Farmaciile Beneva înlocuiesc...

Autor: Georgiana Mihalache

14.01.2023, 22:01 5797

Brandul de farmacii Beneva a început să înlocuiască unităţile de sub umbrela Belladonna după ce în 2019 reţeaua de farmacii creată de familia Gheorghiţă a fost cumpărată de Pharma 1 Health Concept, o companie deţinută indirect de mai mulţi acţionari.

O astfel de schimbare de brand s-a produs deja în sectorul 3 din Capitală, din datele ZF.

Lanţul de farmacii Belladonna, controlat de antre­prenorii români Florin şi Alina Gheorghiţă, a apărut la începutul anilor 2000, fiind o afacere antreprenorială românească.

Timp de aproape două decenii, familia Gheorghiţă a condus businessul şi a dus brandul Belladonna la 93 de unităţi în Capitală, fiind una dintre cele mai puternice reţele din Bucureşti.

Prima tranzacţie realizată de familia Gheorghiţă a fost către Sensiblu, la începutul lui 2019, după ce a vândut 46 de unităţi.

În acelaşi an, restul farmaciilor Belladonna au fost preluate de Pharma 1 Health Concept, aşa cum arată anunţul de pe site-ul companiei.

Compania care a preluat farmaciile Belladonna este controlată indirect de mai mulţi acţionari, numele unor antreprenori sau manageri ca Bogdan Pavel, Corneliu Poll sau Sacha Dragic fiind legate indirect de afacerea din retailul farma.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO