Companii

Un nou emirat caută să se dezvolte după modelul Dubai. Ras Al Khaimah şi-a bugetat o creştere cu 50% a numărului de turişti români în 2021

În România aceasta este o destinaţie puţin cunoscută, în 2020 Ras Al Khaimah fiind vizitat de doar 1.082 de călători români, de câteva zeci de ori mai puţini ca Dubaiul.

În România aceasta este o destinaţie puţin cunoscută, în 2020 Ras Al Khaimah fiind vizitat de doar 1.082 de călători români, de câteva zeci de ori mai puţini ca Dubaiul.

Autor: Cristina Roşca

10.06.2021, 17:00 802

♦ Emiratele Arabe Unite cuprind un total de şapte emirate, cele mai cunoscute fiind Dubai şi Abu Dhabi.

Un nou emirat caută să se dezvolte după modelul Dubai, care a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din lume. Este vorba de Ras Al Khaimah, care mizează puternic în pe­rioada următoare pe industria turismului.

În România aceasta este o destinaţie puţin cunoscută, în 2020 Ras Al Khaimah fiind vizitat de doar 1.082 de călători români, de câteva zeci de ori mai puţini ca Dubaiul. Spre comparaţie, în 2019 au fost peste 1.500 de români în acest emirat, scăderea de anul trecut fiind pusă pe seama pandemiei de COVID-19. Totuşi, oficialii din emirat pariază pe o creştere puternică a turiştilor din România în următorii ani. Mai exact, e vorba de un plus 50% în 2021 şi de un avans de 250% în următorii cinci ani. Rezultatele vor depinde însă de restricţiile de circulaţie şi de cori­doarele aeriene. Această destinaţie e deservită de aeroportul din Dubai.

Emiratele Arabe Unite cuprind un total de şapte emirate, cele mai cunoscute fiind Dubai şi Abu Dhabi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO