Companii

Un nou mall se deschide mâine în România. Pariul de 40 mil. euro al gigantului imobiliar NEPI Rockcastle

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.12.2017, 15:33 42307

Compania sud-africană de investiţii în real estate NEPI Rockcastle deschide mâine centrul comercial Shopping City Râmnicu Vâlcea, primul centru comercial full-concept din regiune, după cum se arată în invitaţia transmisă de reprezentanţii companiei.

La evenimentul de inaugurare de mâine vor participa reprezentanţi ai NEPI Rockcastle, Carrefour – chiriaşul ancoră al centrului comercial, şi autorităţi locale din Vâlcea.

Investiţia în centrul comercial este de 40 de milioane de euro. Shopping City Râmnicu Vâlcea are o suprafaţă închiriabilă de 27.900 de metri pătraţi, din care 14.000 mp pentru branduri de fashion, 10.000 mp pentru hipermarket şi servicii şi 3.000 mp pentru zona de restaurante şi divertisment, potrivit unor date transmise de companie vara aceasta, când mallul era încă în construcţie. Centrul Comercial are şi un cinematograf multiplex cu şase săli.

Shopping City Râmnicu Vâlcea este construit pe un teren de aproximativ 12 hectare, unde se află şi o parcare de 900 de locuri, dispusă pe un nivel.

Valoarea portofoliului NEPI pe piaţa locală este de 1,8 miliarde de euro. În România, NEPI este cel mai mare jucător din real-estate, cu 34 de proprietăţi care generează venituri, din sectoarele retail, office şi industrial. Suprafaţa totală închiriabilă a acestora este de un milion de metri pătraţi, din care retailul reprezintă cel mai mult – 871.800 de metri pătraţi. În ultimul an, compania şi-a majorat portofoliul cu 2 mi­lioane de euro faţă de 2015.

Peste 100 de centre comerciale de mici şi mari dimensiuni s-au deschis în România în ultimii zece ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels