Companii

Un operator logistic vrea sa cumpere 35 de remorci de TIR

08.03.2010, 23:05 39

Operatorul logistic FM Logistic Romania, subsidiara locala agrupul francez cu acelasi nume, cu afaceri estimate la aproximativ18 mil. euro in 2009, isi propune in urmatorii doi ani dublareaparcului auto, alaturi de extinderea capacitatilor de depozitare.Compania va inaugura la inceputul anului viitor cel de-al doileaproiect logistic pe plan local, investitie care la finalizarealucrarilor s-ar putea ridica la circa 100 mil. euro.

"Nu avem datele finale pentru cifra de afaceri pe anul trecut,dar cred ca se situeaza undeva la nivelul din 2008, sau putinpeste. Consumul a scazut in 2009, ca si consecinta, clientii nostriau inregistrat o crestere a stocurilor si astfel cea mai mare partea veniturilor nu a venit din depozitare, ci pe segmentul demanipulare a marfurilor", a explicat Adrian Pali, directorul devanzari al FM Logistic. FM Logistic detine si o flota proprie detransport, de aproximativ 45 de trailere (remorci de TIR), circa40% din cifra de afaceri a companiei fiind realizata pe partea detransport.

"In prezent avem circa 70 de clienti pe segmentul de transportintern, dar tendinta companiei este de crestere pe acest segment.In doi ani ne propunem dublarea parcului auto, la 80 de trailere.Nu este in politica firmei sa achizitionam si camioanele de TIR,acestea fiind subcontractate de la alte firme", a adaugat Pali.Restul cifrei de afaceri provine din activitati de depozitare simanipulare a marfurilor, respectiv 55%, si 5% vin pe partea deco-packing (co-ambalare).

Grad de ocupare de peste 90%

Compania gestioneaza in prezent circa 60.000 mp de spatiilogistice in Timisoara si Bucuresti, din care 12.000 mp spatiiproprii dezvoltate de companie in Dudesti, judetul Timis. Valoareaacestui proiect s-a ridicat la circa 20 mil. euro. Compania vainaugura cel de-al doilea proiect pe piata locala in Petresti,judetul Dambovita. "Intr-o prima faza am inceput constructia a treimodule a cate 17.000 de metri patrati fiecare. Suprafata maximapana la care putem construi este de circa 110.000 metri patrati,iar valoarea investitiilor se va ridica in urmatorii 4-5 ani laaproximativ 100 de milioane de euro, la o prima evaluare", a maispus Pali. El a mai apreciat ca in prezent gradul de ocupare indepozitele pe care compania le opereaza este de peste 90%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO