Companii

Un producător agricol din Cluj a creat brandul Elixir pe piaţa de 300 mil. euro a uleiurilor vegetale

Un producător agricol din Cluj a creat brandul Elixir pe...

Autor: Roana Rotaru

29.09.2017, 00:07 1792

Producătorul agricol şi distribuitorul de materii prime agricole Dachim, cu sediul în Turda, judeţul Cluj, s-a listat cu uleiurile Elixir, cea mai tânără divizie a companiei, în Auchan, Cora, Carrefour şi E-mag şi speră să ajungă anul acesta la o producţie de peste 70.000 de sticle de ulei presat la rece de rapiţă, floarea-soarelui şi soia, în valoarea de circa 1 mil. lei (220.000 euro). 

„Anul acesta ajungem la o producţie de 70-80.000 de sticle de ulei ca urmare a intrării în mai multe supermarketuri. Acum suntem prezenţi în Auchan, Cora, Carrefour, dm, E-mag şi în magazine de tip Plafar. Nu a fost uşor să ne listăm pentru ca nu suntem obişnuiţi să vindem consumatorului final. Până acum am vândut fermierilor şi traderilor, iar acum învăţăm tot ce ţine de partea de marketing ca să vindem consumatorului final“, a declarat pentru ZF Dan Felea, acţionar majoritar al companiei Dachim.

Compania Dachim a încheiat anul 2016 cu afaceri de 38,7 mil. lei (8,6 mil. euro), grosul vânzărilor venind din distribuţia de materii prime agricole şi din  tranzac­ţionarea şi cultivarea cerealelor şi a oleaginoaselor. Anul acesta Dachim speră la o creştere de 10% a cifrei de afaceri.

Piaţa uleiurilor era estimată în 2016 la circa 306 mil. euro, potrivit datelor Euromonitor. După cifra de afaceri obţinută anul trecut, cei mai mari producători de ulei din România sunt Bunge, Expur şi Prutul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO