Companii

Un producător de încălţăminte care are o fabrică cu 300 de angajaţi în Suceava a ajuns la 9 mil. euro şi 35 de magazine

Un producător de încălţăminte care are o fabrică cu...

Autor: Cristina Roşca

11.03.2014, 00:08 2221
Producătorul de încălţăminte Denis, care deţine în Suceava o fabrică cu circa 300 de angajaţi, a ajuns anul trecut la afa­ceri de 9 mil. euro, în creş­tere cu  17% faţă de anul anterior pe fondul expansiunii reţelei proprii de magazine.
 
Compania deţinută de familia Cor­nea are în România şi Ucraina 35 de ma­gazine sub trei branduri Denis (premium), Why Denis (cu preţuri peste medie) şi All Shoes (cu preţuri medii).
 
Planurile antreprenorilor pentru acest an vizează deschiderea a zece noi unităţi, în special în România, dar şi în SUA, „o piaţă cu potenţial, pe care o studiem de mai mult timp“. Compania urmează astfel modelul Musette, un alt producător local de încălţăminte care s-a extins peste graniţă şi care a ajuns şi la New York cu un magazin în franciză. În 2012 Denis a deschis patru ma­gazine. „Ne uităm şi la modelul de franciză, dar analizăm şi o intrare directă în SUA, urmând a avea un angajat român care să se ocupe îndeaproape de business“, spune Ana Cornea (43 de ani), managerul companiei şi unul dintre acţionari alături de soţul său. În Ucraina, singura piaţă externă pentru Denis, compania are doar angajaţi ucraineni, însă unul dintre ei vorbeşte şi limba română.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO