Companii

Un producător de lactate din Harghita şi-a listat producţia în lanţul de magazine Tesco din Ungaria

Lorand Bogacs, acţionarul principal al companiei Bomilact Mădăraş

Lorand Bogacs, acţionarul principal al companiei Bomilact Mădăraş

Autor: Roana Rotaru

20.10.2017, 00:07 6492

Producătorul de lactate Bomilact Mădăraş, din judeţul Harghita, mizează anul acesta pe afaceri de circa 2,6 mil.euro, vânzări pe care le face în proporţie de 80-85% prin intermediul retailerilor Kaufland şi Auchan din România şi în lanţul de magazine Tesco din Ungaria.

„Suntem de doi ani în Tesco, iar acum suntem în discuţii cu Auchan din Ungaria. A fost mai uşor să intrăm cu brandul propriu în Tesco Ungaria decât în Auchan România, unde nu au reuşit încă să intrăm cu brandul pro­priu“, a spus Lorand Bogacs, acţio­na­rul principal al com­paniei Bomilact Mădăraş.

Managementul compa­niei urmează să depună la sfâr­şi­tul acestei luni o ce­rere de finanţare din fon­duri europene pen­tru un pro­iect în valoare de 750.000 de euro care va per­mite creş­tere capacităţii pe proce­sa­re a fabricii cu 50%.

„Vrem să ajungem să prelucrăm 40.000-45.000 de litri pe zi“, a spus produ­că­torul de lactate din Harghita.

Valoarea pieţei lactate­lor se ridică la un miliard de euro anual. După cifra de afa­ceri obţinută în 2016, cei mai mari jucători din industria lactatelor sunt Albalact, Danone şi Fabrica de lapte Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO