Companii

Un producător de lavandă din Cluj: „Un hectar poate genera vânzări de 20.000 €“

Un producător de lavandă din Cluj: „Un hectar poate...

Autor: Roana Rotaru

04.10.2016, 00:03 4119

Un hectar de cultură de lavandă poate genera vânzări totale de circa 20.000 de euro dacă producţia se vinde ca produs finit prelucrat, potivit producătorului agricol Gabriela Culda, care cultivă lavandă pe o suprafaţă de 1,5 hectare în satul Finişel, judeţul Cluj.

Gabriela Culda vinde producţia sub formă de buchete, uleiuri sau apă de lavandă, săculeţe şi jucării la târgurile din ţară şi din străinătate.

„Se câştigă dintr-un hectar şi 20.000 de euro, depinde cum va­lorifici lavanda. Noi prelucrăm tot, nu vindem materie pri­mă, iar în fiecare an vâznările noastre au cresut cu 30%-50%. Noi permanent reinvestim ceea ce producem, astfel că în fiecare an ne-am extins cu câte o parcelă de 2.000-3.000 de metri. Nu am început cu 1,5 hectare din prima“, a declarat pentru ZF Gabriela Culda, administratorul „La­vanda Cluj“, care deţine entitatea fiscală PFA Culda Gabriela.

Costul necesar cultivării unui hectar de lavandă se ridică la 2.000-3.000 de euro la care se adaugă costurile necesare achizi­ţionării unui tractor şi a unui utilaj de recoltat, plus costurile aferente forţei de muncă, fiind necesari circa 3-4 salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO