Companii

Un producător de mobilă din Satu Mare şi-a făcut „şcoală“ de tapiţer şi confecţioner

Un producător de mobilă din Satu Mare şi-a făcut...

Autor: Roana Rotaru

31.08.2016, 00:07 1570

Producătorul de mobila Po­lipol din Satu Mare, care a exportat anul trecut mobilier tapiţat în valoare de 25 de milioane de euro în Europa de Vest, formează anual circa 40 de elevi de şcoli profesionale pentru  meseria de tapiţer şi confecţioner.

Dintre aceştia doar 30% rămân să lucreze în cadrul companiei Polipol, tinerii preferând să mun­cească în străinătate. „Undeva la 100 de elevi am format în cei trei ani de când am demarat proiectul. Noi oferim locuri de muncă elevilor care termină şi îşi iau diploma, dar este un concept şi o modă ca tineretul să îşi dorească să plece în străinătate, iar noi fiind şi foarte aproape de graniţă pierdem mult. Cam 30% din cei pe care îi formăm rămân în firmă, un procent mic pentru cât ne-am propus şi cât investim în ei“, a declarat pentru ZF Dan Brumboiu, directorul general al Polipol România.

Elevii formaţi în sistem dual în şcolile profesionale participă atât la cursurile de la şcoală, în jur de 2-3 zile pe săptămână, în funcţie de anul de studiu, iar în restul zilelor lucrătoare fac practică în fabrici. Statul îi răsplăteşte cu câte 200 de lei lunar, iar compania Polipol le oferă între 100 şi 250 lei pe lună, în funcţie de notele obţinute şi prezenţa la practică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO