Companii

Un producător ieşean face afaceri de 90 de milioane de lei din producţia de haine pentru Zara şi Mango. Vânzările companiei au crescut de cinci ori în ultimii cinci ani

Marius Sandu, CEO-ul Eurotex. Compania din Iaşi se numără printre cele 1.000 de companii alese de Bursa de la Londra pentru a inspira Europa în 2016.

Marius Sandu, CEO-ul Eurotex. Compania din Iaşi se numără printre cele 1.000 de companii alese de Bursa de la Londra pentru a inspira Europa în 2016.

Autor: Cristina Rosca

19.07.2016, 00:00 1588

Producătorul ieşean de textile Euro­tex, fondat acum două decenii, a realizat anul trecut haine pentru branduri de modă pre­cum Zara şi Mango în valoare 90 de milioane de lei. Afacerile companiei au scăzut faţă de 2014 cu circa 27%, însă sunt duble faţă de nivelul din 2012 şi de circa cinci ori mai mari decât în 2010, conform calcu­lelor ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

Compania din Iaşi se numără printre cele 1.000 de companii alese de Bursa de la Londra pentru a inspira Europa în 2016. „În prezent producem 400.000 de articole pe lună. Este o producţie pe care o putem realiza fără probleme şi la viteza necesară pentru că noi controlăm totul, de la aparatură la design şi mai departe la livrarea produsului finit“, a spus Marius Sandu, CEO-ul Eurotex, într-un interviu publicat în documentul prezentat de Bursa din Londra.

Printre clienţii Eurotex se numără Zara şi Mango, potrivit aceleiaşi surse, unii dintre cei mai mari jucători din piaţă la nivel mondial. Avantajul producătorului ieşean este acela că poate livra mai ieftin decât competitorii săi din Asia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO