Companii

Un producător optimist: Halewood vede o revigorare a consumului de vin de sărbători

Un producător optimist: Halewood vede o revigorare a consumului de vin de sărbători
09.11.2010, 23:15 83

Halewood, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa vinului,estimează că în perioada noiembrie-decembrie consumul de vin vacreşte cu aproximativ 5% comparativ cu intervalul similar din 2009,iar primele evoluţii pozitive urmează să apară în a doua jumătate aacestei luni.

"În perioada noiembrie-decembrie cele mai mari vânzări leînregistrăm la vinurile spumante din gamele Rhein Extra şi PrahovaValley şi la vinurile Prahova Valley şi altele", a spus AdrianaGrecu, director de marketing al Grupului Halewood.

Compania este prima din industria vinului care vorbeşte de orevigorare a consumului, în condiţiile în care alţi jucători precumMurfatlar sau Angelli declarau recent că se aşteaptă la menţinereaconsumului la pragul atins anul trecut.

Anterior şi Halewood a vorbit despre reducerea consumului de vinîn această iarnă însă ulterior şi-a revăzut estimările.

Perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai bună în industriavinului, iar Halewood, spre exemplu, face 30% din volumul total înaceastă perioadă.

Tot în această perioadă încep şi promoţiile, iar faţă de o lunănormală vânzările pot să fie şi de cinci ori mai mari. Companiabritanică Halewood activează la nivelul României prin intermediulGrup Halwood format din trei firme: Domeniile Halewood, careadministrează 300-350 de hectare de vie, Cramele Halewood, careproduc efectiv vinul şi îl distribuie pe piaţa internă, şi HalewoodRomânia, biroul de export. Pentru 2010, Halewood vizează depăşireapragului de 10 mil. euro cifră de afaceri.

Producţia de vin din acest an este cu câteva procente mai redusăcomparativ cu nivelul de 6 mil. hectolitri din 2009, conformestimărilor ZF pe baza datelor principalilor jucători dinindustrie.

Piaţa vinului ar putea să scadă anul acesta până la 350 mil.euro. Principalii jucători pe această piaţă sunt Murfatlar, Vincon,Cotnari, Jidvei, Halewood, Recaş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO