Companii

Un producător scoţian de cidru, cu fabrică în Lereşti, speră la afaceri de 100.000 euro după ce a intrat în Kaufland

Un producător scoţian de cidru, cu fabrică în Lereşti, speră la afaceri de 100.000 euro după ce a intrat în Kaufland

Compania din Argeş prelucrează circa 200 tone de mere pe an achiziţionate de la producătorii locali, producţie pe care o transformă în 150.000 de litri de cidru

Autor: Roana Rotaru

21.10.2017, 00:00 2190

♦ Alan Clark s-a apucat să facă cidru pentru consum propriu în 2013, culegând merele din livada soţiei, care avea 30 de pomi în Lereşti, judeţul Argeş.

Producătorul de cidru Clark’s Cider din comuna Lereşti, judeţul Argeş, o companie cu acţionariat scoţian deţinută de Alan Clark, mizează pe afaceri de 100.000 de euro anul acesta, vânzări de două ori mai mari faţă de anul precedent, după ce reprezentanţii companiei s-au listat cu cidrul de mere marca  Clark’s  în lanţul de magazine de comerţ modern Kaufland.

„Vindem în mai multe baruri şi restaurante din Bucureşti, în jur de 30 de localuri, iar de 10 zile am intrat în Kaufland. Nu a fost dificil să pătrundem. Sunt mai exigenţi, dar până la urmă am ajuns la un acord cu ei. Mai vindem şi în Lidl - însă doar de şase ori pe an, când e «Săptămâna românească», şi participăm la 5-6 festivaluri de bere artizanală sau târguri agroalimen­tare pe an, care ne ajută mai mult ca expunere decât vânzări“, a declarat pentru ZF Alan Clark, directorul general al companiei Clark’s Cider.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO