Un producător scoţian de cidru, cu fabrică în Lereşti, speră la afaceri de 100.000 euro după ce a intrat în Kaufland

Secțiune susținută de Medlife Logo

21 oct 2017 Autor: Roana Rotaru

♦ Alan Clark s-a apucat să facă cidru pentru consum propriu în 2013, culegând merele din livada soţiei, care avea 30 de pomi în Lereşti, judeţul Argeş.

Producătorul de cidru Clark’s Cider din comuna Lereşti, judeţul Argeş, o companie cu acţionariat scoţian deţinută de Alan Clark, mizează pe afaceri de 100.000 de euro anul acesta, vânzări de două ori mai mari faţă de anul precedent, după ce reprezentanţii companiei s-au listat cu cidrul de mere marca  Clark’s  în lanţul de magazine de comerţ modern Kaufland.

„Vindem în mai multe baruri şi restaurante din Bucureşti, în jur de 30 de localuri, iar de 10 zile am intrat în Kaufland. Nu a fost dificil să pătrundem. Sunt mai exigenţi, dar până la urmă am ajuns la un acord cu ei. Mai vindem şi în Lidl - însă doar de şase ori pe an, când e «Săptămâna românească», şi participăm la 5-6 festivaluri de bere artizanală sau târguri agroalimen­tare pe an, care ne ajută mai mult ca expunere decât vânzări“, a declarat pentru ZF Alan Clark, directorul general al companiei Clark’s Cider.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.10.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Clark’s
, cidru
, producator scotian
, cidru
, fabrica
, Leresti
, kaufland
, vanzare
, productie
, Alan Clark
, livada
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide