Companii

Un profesor de biologie a lăsat învăţământul pentru a-şi face o firmă de amenajări de spaţii verzi. Cel mai mare contract, o grădină de 12.000 de euro

Un profesor de biologie a lăsat învăţământul pentru...

Autor: Corina Mirea

18.05.2013, 19:55 2448
Kis Szabolcs Arpad, 33 de ani, profesor de biologie din Cluj, şi-a lăsat jobul din învăţământ în 2011 pentru a-şi deschide un SRL-D în amenajări de spaţii verzi.
 
Pentru a-şi dezvolta afacerea, antreprenorul a primit 10.000 de euro de la Guvern şi a împrumutat încă 10.000 de euro de la bancă.
 
În 2012, primul an complet de funcţionare al companiei Hobby Plant SRL-D, cifra de afaceri a crescut de cinci ori, până la aproape 22.500  de euro.
 
„Am înfiinţat compania de amenajări ca o completare a unui PFA pe care deja îl aveam, prin care producem în special trandafiri, dar şi alte specii de seră. Astfel, pentru contractele de amenajare sau plantare pe care le semnăm folosim plantele pe care le producem, dar lucrăm şi cu plante pe care le cumpărăm din altă parte sau pe care clienţii deja le au, pentru că portofoliul nostru este destul de restrâns. Iar la predat am renunţat în principal pentru că nu mai era rentabil“, spune Kis Szabolcs Arpad. El precizează că anul trecut atât în sezonul de primăvară, cât şi în cel de toamnă a semnat contracte de amenajare sau plantare în valoare de 10.000 de euro.
 
Cea mai mare sumă pri­mită pentru o amenajare a fost pentru o grădină, care i-a adus 12.000 de euro în cont.
 
În pre­zent, Hobby Plant furnizează servicii atât de consultanţă şi înfiinţare de plantaţii co­merciale de tran­dafiri, cât şi de amenajare şi întreţinere spaţii verzi, în zona Cluj-Napoca.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO