Companii

Un român cheltuie 11 euro lunar pe haine şi pantofi, de şase ori mai puţin ca un belgian

Un român cheltuie 11 euro lunar pe haine şi pantofi, de...

Autor: Cristina Roşca

05.08.2013, 20:13 682
Românii cheltuie anual pe haine, accesorii şi pantofi 11,4 miliarde de lei, suma urmând să crească în anii următori astfel încât în 2017 piaţa totală să ajungă la 12,5 miliarde de lei, potrivit datelor oferite de compania de cercetare de piaţa Euromonitor.
 
„Piaţa va creşte an de an cu minimum 2-3% pentru că şi veniturile românilor vor creşte şi astfel se vor majora sumele cheltuite pe haine, pantofi şi accesorii. Este important însă ca economia să nu mai sufere niciun şoc pentru că altfel estimările pot fi date peste cap“, spune Cosmin Ulmean, românul care conduce operaţiunile Takko din România şi Serbia.
 
Criza financiară şi lipsa apetitului de consum din ultimii au obligat companiile de cercetare de piaţă să îşi redimensioneze estimările privind piaţa de fashion. Astfel, iniţial Euro­monitor estima că până în 2015-2020 piaţa de îmbrăcăminte şi încălţăminte va depăşi 16 miliarde de lei, mult peste nivelul pe care îl estimează acum.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO