Un român de 35 de ani coordonează vânzările de 2 miliarde de euro ale Kaufland în Cehia

Secțiune susținută de Medlife Logo

25 mai 2018 Autor: Cristina Rosca

Bogdan Borcea lucrează de circa 16 ani în retail, iar de mai bine de un an este director de vânzări al retailerului german Kaufland în Cehia, o piaţă cu o populaţie de două ori mai puţin numeroasă decât a României, dar cu o putere de cumpărare dublă.

Pe piaţa din Cehia grupul Kaufland este lider de piaţă cu o cotă de circa 10%, potrivit datelor oferite de com­pania de cercetare de piaţă IGD. Vânzările retailerului depăşesc 2 mld. euro în acest stat, conform datelor ZF.

„În prezent, coordonez vânzările companiei Kaufland în Cehia, din poziţia de director, având o experienţă de peste 16 ani în retail. Încă din perioada studenţiei am simţit nevoia de a deveni independent, mai ales din punct de vedere financiar. Astfel, în 2002 mi-am început cariera în retail, în cadrul unei alte companii internaţionale, unde m-am angajat ca lucrător comercial“, povesteşte executivul de 35 de ani.

Principala lui sarcină a fost organizarea produselor pe rafturi, însă acest job i-a asigurat un venit constant şi l-a învăţat ce înseamnă de fapt lucrul într-un magazin, îşi aminteşte el.

Kaufland este unul dintre cei mai mari retaileri din Europa, cu peste 1.300 de magazine în şapte ţări, printre care ţara mamă Germania şi mai multe pieţe din Europa Centrală şi de Est. În România compania are o reţea de 119 magazine. Kaufland este unul dintre cei mai mari retaileri din Europa, cu peste 1.300 de magazine în şapte ţări, printre care ţara mamă Germania şi mai multe pieţe din Europa Centrală şi de Est. În România compania are o reţea de 119 magazine.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.05.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
vanzari
, kaufland
, retail
, magazine
, retaileri
, Bogdan Borcea
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide