Companii

Un român din trei nu are încredere în spitalele româneşti, iar 18% dintre pacienţi susţin că se simt umiliţi după interacţiunea din spital

Un român din trei nu are încredere în spitalele...

Autor: Georgiana Mihalache

05.10.2016, 00:05 320

Sistemul de sănătate este caracterizat  drept „corupt, subfinanţat, ineficient“, potrivit unei cercetări sociologice citate de Elena Tudose, directorul Institutului pentru Politici Publice.

 
Problemele din sistemul românesc de sănătate, de la subfinanţarea sectorului medical, lipsa medicamentelor, exodul medicilor în străinătate până la lipsa echipamentelor de ultimă generaţie, au erodat încrederea pacienţilor în sistemul medical românesc.
 
Astfel, 31% dintre români nu au încredere în spitalele româneşti, iar 18% dintre aceştia s-au simţit umiliţi când au fost nevoiţi să interacţioneze cu personalul din spitale, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare de piaţă GfK pentru Asociaţia Local American Working Group (LAWG), înfiinţată în 2010 de către companiile farmaceutice americane din România.
 
Studiul a fost realizat în luna iunie a acestui an, pe un eşantion de 1.438 de români cu vârsta între 20 şi 60 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO