Companii

Un român, Petrişor Grindeanu, a fost trimis de grupul elveţian Sika să conducă businessul din două ţări africane: Etiopia şi Djibouti

Un român, Petrişor Grindeanu, a fost trimis de grupul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.04.2019, 00:07 1625

Executivul român Petrişor Grindeanu conduce activitatea producătorului elveţian de materiale de construcţii Sika în două ţări africane – Etiopia şi Djibouti, scrie revista Business Magazin.

Şi-a început cariera conducând două firme distribuitoare de materiale de construcţii, de coordonarea cărora s-a ocupat, cumulat, vreme de nouă ani. La Sika a ajuns în 2008, la şase ani după ce compania elveţiană a intrat pe piaţa locală, adresându-se iniţial firmelor de construcţii şi abia apoi intrând şi pe piaţa de distribuţie, în anii 2004-2005. Atunci a început şi colaborarea lui Petrişor Grindeanu cu Sika, deoarece compania pentru care lucra la acea vreme devenise unul dintre distribuitorii Sika pe plan local.

Câţiva ani mai târziu, a ajuns să lucreze pentru Sika şi să primească propunerea de a deveni general manager pentru Sika Kenya, companie deja înfiinţată de câţiva ani, sau Etiopia, o piaţă nouă, pe care Sika intenţiona să intre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO