Companii

Un specialist în cifre preia conducerea businessului de 1 mld. euro al Metro în România

Un specialist în cifre preia conducerea businessului de...

Autor: Cristina Roşca

15.07.2016, 00:07 1807

Executivul Roland Ruffing, un finanţist care a deţinut mai multe funcţii în departamentul financiar al grupului Metro Cash & Carry, a preluat la 11 iulie funcţia de CEO al operaţiunilor locale ale germanilor. Metro Cash&Carry deţine pe piaţa locală 30 de magazine cu afaceri de circa 1 mld. euro anul trecut. Noul CEO vine să îl înlocuiască pe executivul francez Gilles Roudy (59 de ani), cu o experienţă de peste 35 de ani în comerţ. Acesta a pleacat de la conducerea Metro Cash & Carry România după doi ani şi jumătate de mandat. 

Ruffing s-a angajat în cadrul grupului german Metro în 1997, în poziţia de regional controlling, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare LinkedIn. În 2004 devine directorul financiar al Makro Cash & Carry (brandul cu care merge Metro pe anumite pieţe pe formatul cash&carry), poziţie pe care rămâne patru ani şi jumătate. Aşa începe „călătoria“ sa în funcţii cu cifre. De altfel, executivul a deţinut funcţia de director financiar şi pentru întregul grup Metro Cash & Carry până la venirea în România, potrivit Linkedin.

În ceea ce priveşte funcţia actuală, Ruffing îşi începe mandatul la jumătatea lui 2016, anul pe care nemţii l-au anunţat a fi unul de o importanţă strategică, în care businessul din România ar trebui să revină pe creştere susţinută. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO