Companii

Un start-up pe zi: Au dezvoltat un business cu ateliere de gătit care le aduce încasări de 15.000 de euro lunar

Un start-up pe zi: Au dezvoltat un business cu ateliere...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.01.2014, 15:37 2078
Raluca Ichim, 28 de ani, o tânără pasionată de gătit, a sesizat la începutul crizei potenţialul de dezvoltare al cursurilor de gătit-un domeniu aproape inexistent în România la acea vreme - şi s-a hotărât să-şi deschidă propriul business.  
 
Primele cursuri din cadrul Société Gourmet au început în 2009 alături de bucătarul german Daniel Wendorf, care ulterior i-a devenit şi partener în această afacere. „Am participat în Anglia la un atelier recreativ de modelat ciocolată şi de atunci ideea unui business ce oferă servicii recreative bazate pe experienţe culinare (inexistent de altfel în România, dar foarte prezent în străinătate) nu mi-a mai dat pace“, spune antreprenoarea, care este absolventă a Facultăţii de Administraţie şi Afaceri din Cadrul Universităţii Bucureşti şi a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice (SNSPA).
 
Înainte de a cocheta cu domeniul ospitalităţii tânăra a fost junior copywriter la o agenţie de publicitate, apoi a lucrat într-o agenţie de casting pentru film. Cei doi antreprenori au început iniţial cu atelierele pentru adulţi, au urmat cele pentru copii, iar ulterior au dezvoltat un concept de gătit în echipă.
 
Din 2011 organizează şi weekend-uri gourmet în Transilvania, acolo unde merg la „vânătoare“ de trufe, culeg ingredientele direct din grădină şi apoi participanţii le gătesc la curs. Totodată, în fiecare săptămână organizează o activitate de afterschool cooking în limba germană pentru Deutsche Schule Bukarest. „Avem 20 de cursanţi pe săptămână, iar lunar gătim în medie cu 200 de persoane în cadrul evenimentelor pentru companii sau a petrecerilor private“, precizează ea.
 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO