Companii

Cu 30.000 € a deschis un bazar cu mirodenii lângă parcul Cişmigiu

Cu 30.000 € a deschis un bazar cu mirodenii lângă...

Autor: Corina Mirea

08.02.2014, 16:27 1493

Mihai Florea, 40 de ani, de profesie inginer specializat în instalaţii pentru construcţii, a renunţat la jobul de director tehnic din cadrul unei multinaţionale de profil pentru a-şi deschide, la jumătatea anului trecut, propriul business cu mirodenii. A investit, alături de o parteneră (a cărei identitate nu a dorit să o dezvăluie), în jur de 30.000 de euro pentru a înfiinţa Bazarul cu Mirodenii, un mic magazin de 22 mp din zona Cişmigiu, unde se regăsesc aproximativ 200 de mirodenii.

„Ideea mi-a venit acum vreo doi ani, am început să caut spaţiul, dar prietenul cu care voiam să deschid magazinul a renunţat. Apoi, în luna februarie a anului trecut am reuşit să găsesc o parteneră şi să deschidem în iunie. Îmi place foarte mult să gătesc, iar de multe ori nu găseam ingredientele de care aveam nevoie şi cum ştiam că în Bucureşti mai există doar un singur astfel de magazin am zis că piaţa are potenţial de dezvoltare, mai ales că acum există un fel de trend cu arta culinară, sunt tot mai multe reviste şi posturi TV de profil“, spune Mihai Florea, care achită lunar o chirie de 800 de dolari (circa 600 de euro) pentru magazin, respectiv 27 de euro/mp.

În prima lună, pe rafturile micului bazar erau expuse circa 170 de mirodenii, cele mai multe fiind aduse din India. Antreprenorul colaborează însă şi cu furnizori din Anglia şi Spania pentru a aduce amestecuri tunisiene sau marocane, respectiv ierburi aromate şi paprika afumată (unul dintre cele mai bine vândute produse din magazin).

În prezent, pe rafturile bazarului se regăsesc aproximativ 200 de condimente la vrac, printre care şi amestecuri de sezon pentru vin fiert sau murături, spre exemplu, realizate chiar de antreprenor.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO