Companii

Un start-up pe zi: Familia Tănase produce o tonă de miere anual în Snagov şi o vinde o dată pe săptămână clienţilor din Capitală

În prezent soţii Tănase au 70 de stupi de albine, iar un stup produce 20-40 kg de miere anual, în total peste 2.000 de kilograme.

În prezent soţii Tănase au 70 de stupi de albine, iar un stup produce 20-40 kg de miere anual, în total peste 2.000 de kilograme.

Autor: Florentina Niţu

18.02.2019, 16:00 2368

Preţul unui kilogram de miere de salcâm este de 35 lei.

Nicoleta Tănase împreună cu soţul său au avut primele tangenţe cu apicultura în urmă cu şase ani, când au primit un stup de albine de la un prieten şi ulterior încă un stup de la un alt prieten, deşi nu cunoşteau deloc domeniul şi ce implică, ei activând în domeniile auto, respectiv aviaţie. În timp, au început să îndrăgească albinele şi au investit 10.000 de lei în achiziţia a 25 de roiuri de albine, poziţionate în zona Snagovului, şi instrumentele necesare pentru a produce.

„Soţul meu a primit un roi de albine din partea unui prieten, apoi încă unu din partea altui prieten, deşi nu ştiam nimic despre apicultură. Soţul meu lucrează în domeniul aviaţiei, iar eu în domeniul auto. Dar am început să le îndrăgim (albinele – n.red.) şi am mai cumpărat încă 25 de stupi, astfel ne-am apucat de treabă cu 27 de stupi. Am investit aproximativ 10.000 de lei”, spune Nicoleta Tănase, producător autorizat de miere şi produse apicole.

Acum produc o tonă de miere anual în Snagov şi o vând o dată pe săptămână clienţilor din Bucureşti şi comercializează produsele apicole sub brandul Miere Naturală.

În prezent soţii Tănase au 70 de stupi de albine, iar un stup produce 20-40 kg de miere anual, în total o tonă. Veniturile anuale sunt de aproximativ 30.000 de lei, potrivit Nicoletei Tănase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO